Flytta

nu händer det lite på min bloggsida. men jag är mitt i en flytt just nu så allt jag äger i warhammerväg ligger i flytt lådor vilket gör det svårt att göra något alls. Men så fort flytten är klar lovar jag att komma igen.
Väll mött då!


Snö.

Inte mycket gjort sedan sisst, långa dagar på jobbet ger lite tid vid skrivbordet.
Men lite har ialla fall hänt. Efter limmet härdat och och allt satt på plats spacklade jag alla fogar, ex där lanskapsbiten möter bottenplattan. Plastic paddings Super spackel funkar fint, härdar fort och man kan fortare ta sig till nästa steg villket är att limma på sand och sten med trälim blanndat med en liten skvätt vatten pennslat på där man vill ha mer sten och sand. Vattnet i limmet har jag bara för att limmet ska kunna trännga in bättre mellan sandkornen och stenarna. Sedan var det bara att låta stå över natten för att ge limmet tid att härda ordentligt.
Jag sprayade sedan bitarna med chaos black. Där jag limmat på sten och sand målade jag med adeptus battlegrey och codex grey som bas, blött i blött för att få jämnare övergångar mellan mörk och ljus.
Sedan när allt torkat var det bara att börja måla, eller snarare en hel del drybrushing.
Starta med att gå över allt med codex grey följt av astronomican grey. man kan säkert fortsätta upp till skull white men jag tycket det fick duga. För att bryta allt det gråa brushade jag sedan på lite camo green.
Träden valde jag den här gången att ta snabbast möliga väg med, itsället för att måla dem i en annan färg, typ brun så fick dom bli i samma ton som det övriga. Orkar dessutom inte lägga ner för mycket jobb på något som jag senare ska dränka in i snö.
Har alldrig tidigare byggt lanskap med GWs snöpullver förut så nästa steg var jävligt spännande, att hälla på snön.
Åter igen använde jag mig av vanligt trälim, en gnutta vatten, samt en del vit färg vilket skulle hjälpa mig att snabbare få snön täckande då jag redan visste att jag skulle komma att behöva lägga några lager snö på varan för att få en "vitare" känsla och inte låta basfärgen tränga igenom och störa. Vill man få en frostigare kännsla funkar det nog alldeles utmärkt att bara köra med ett lager snö utan färg i limmet. men jag ville få det så vitt som möjligt.
Snön var alls inte lika lätt att jobba med som ex gräsflingorna villket gjorde att jag sket i att täcka bassidorna på den lilla ruinen (Arcane ruins, den bit som nu är klar) i snö och målade på astronomican grey istället.
Och ungefär dit har jag hunnit med det just nu. en bit klar och nästa påbörjad. Det ser väll hyffsat ut i mina ögon   men jag behöver helt klart öva mer på att måla samt bygga snöbord. Fördelen är dock att det går fort som fan att göra, då man i stort sett täcker det mesta i snö, lite grundjobb först bara sedan är saken biff.
God natt sverige!


Oj, glömde visst en lien sak. efter jag sprayat allt med chaos black så sprayade jag även på med grå färg lite lätt här och där för en skifftande grundton. Den grå sprayfärgen är Vallejos Aerosol Primer 28011-GREY. Den är snarlik GWs färg på plsten som figurerna gjuts i.

Mats spelbord, dag 1.

Morgonen började som vanligt med kaffe och en face-rape senare startar jag min blogg.

"Raxhammer, lord of gubbs" var Johans roliga påfynd, idén växte fram och nu sitter jag här och bjuder in dig till min värld av figurmålning och landskapsbygge.

Vällkommen!


Dagen till ära startade jag ett litet miniprojek: jag ska bygga ett spelbord på max två veckors tid.
(peppar, peppar ta i trä)
En vän från Borlänge vid namn Mats frågade mig förra veckan om jag hade möjlighet att pilla ihop ett spelbord åt honom, förutsättningarna var enkla; jag ska bara använda mig av games workshops egna färdiggjutna plastlanskap, så redan där var 50 % vunnet!
Det som fattas är lite färg, fix och don.
Mats bad om två saker Temple of Skulls och Arcane Ruins och gärna lite skog på det som vid ett senare tillfälle ska toppas med GWs egna spelbord.
Ett snabbt besök på regeringsgatan för att skaffa fram plasten, nu kör vi!

Steg 1. Förvaring
Ett litet krav på det hela var att allt ska va lätt att förvara, samt ta med sig vid olika tillfällen, slänga in i baksättet å åka så att säga. Flyttkartonger är beprövade och används av rotmos, vår lilla lokala spelförening i Blg. Så det var bara å köra på det. Men för att maximalt utrymme i papplådan å lyckas klämma i lanskap för ett bord (2 stora ruiner och 3 skogar, samt ev nått mer) så var första steget att bygga 2 våningar i lådan.
Jag köppte några 1meters längor med träpinnar, ca 2x2cm i bredd på den lokala hobbyafären för att av det bygga en invändig ram. Samt en MDF skiva att använda som "hyllplan".
Sedan var det bara å mäta ut längderna å såga. trycka dit träpinnarna med trälim. såga ut MDF skivan efter måtten på botten av kartongen, runda hörnen för att lättare få i den samt såga ur två halvsirklar på vardera kortsida för att kunna lyfta den i och ur. Allt som allt tog det mindre än 15min att göra (förutsätter att man har allt material på plats).  Estetiskt vackert, NEJ! Enkelt, funktionellt och billigt, JA! En flyttlåda kostar ca 30Kr. Träpinnarna kostade inte mycket om man inte har ett par liggandes hemma och trälim är trälim.
(Eltejpen på bilderna sitter där endas för att hålla ihop vikbitarna i lådan medans trälimmet härdar, jag förutsätter att den aldrig mer ska vikas ihop i limmar därför allt i den för bättre stabilitet)
Lådan med    

Med Förvaringslådan färdigbyggd kunde jag nu gå över till lanskapsbitarna. Temple of skulls var den bit som skulle komma att bli störst. vilket gjorde att den fick ta bottendelan av lådan. Genom att ha lådan på plats kunde jag ta exakta mått för att va säker på att den skulle få plats, både på höjd och bredd/längd.
Som bottenbas använde jag mig av en 8mm MDF skiva, jag föredra MDF skivor för dom är ashårda, alltså knäcker man dom inte i första taget, dom håller sig platta, jag hatar när man bygger lanskap å i slutet visar det sig att skivan man byggt det på har form som en banan, det ska ligga slätt mot bordet!
Plasera modellen på skivan och rita sedan runt den med ett lagom mått ut från kanten, gärna vågiga former (min åsikt) för det ger ett finare intryck på bordet. Recktangulära och kvadratiska former passar bättre till cityruiner.
8mm mdf är hård så jag använde mig av en sticksåg för att såga ut skivan. Med en vanlig morakniv täljde jag sedan kanterna för att få en sluttande form, avslutat med att jämna ut med sandpapper.
Samma sak till Arcane ruins med skilnaden att jag använde en 3 eller 4mm mdf(väldigt osäker på måttet men betydligt tunnare än den tidigare). mdf är säkert inte idiotsäkert så ju tunnare dessto lättare att trät slår sig och man får en banan. men det borde funka, återkommer med info ifall det blir banan.
ingen morakniv till den tunna mdf skivan, där räker ett lagom grovt sandpapper.
sedan var det bara att limma på bitarna. Vanligt trälim. Men jag säkra genom att även skvätta på lite epoxy lim, man kan alldrig va nog säker. jobbigt om det skulle lossna.


  

För att få bitarna lite roligare limmade jag sedan dit GW träd. Skippade plastlöven, dom ser mycket bättre ut utan och för att det lutar åt att det ska vara snö på allt och där jag lever så faller löven av på vintern, alltså måste dom göra det i rymden också.
Det var ungefär det jag hann med att göra idag.
God natt!

RSS 2.0